Workshop Wat wil ik? Dit wil ik!

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Schrijf je in voor de workshop Wat wil ik? Dit wil ik! op donderdagavond 22 maart en doe inspiratie op voor een eerste stap van het gebaande pad af of meer inzicht in een andere richting.

Te vaak laten we ons tegenhouden door angst en praktische bezwaren. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg, is een populaire Nederlandse uitspraak. Maar als ik twintig jaar geleden normaal had gedaan, dan had ik niet al mijn spullen in een container gestopt en was ik niet zonder ervaring een ontbijt- en lunchcafé in The Bay of Islands, Nieuw-Zeeland begonnen. Ik ben zó blij dat ik het wel heb gedaan, want het heeft me heel veel geweldige ervaringen en ontmoetingen opgeleverd. En ik ben niet blijven zitten met het gevoel van had-ik-maar.

Droom

Dat is ook de reden dat ik een boek schreef over tegendraadse beslissingen. En natuurlijk omdat ik altijd nog de droom had om een boek op de markt te brengen. Het is een inspiratieboek geworden voor mensen die ook een droom hebben die volgens anderen een luchtkasteel is. Of voor mensen die iets anders zouden willen, maar de eerste stap niet durven te zetten. Zoveel mensen blijven steken in de baan die ze hebben, ook al worden ze er niet meer echt gelukkig van. Omdat ze dat pad nou eenmaal ooit gekozen hebben, of erin gerold zijn. Natuurlijk is het spannend om dat los te laten en iets anders te gaan doen. Maar als je wel blijft en ongelukkiger wordt, is dat een betere beslissing? En je hoeft niet meteen je baan op te geven, je kunt ook eerst een snuffelstage doen, je laten omscholen, of in je vrije tijd beginnen met een onderneming.

afbeelding blog fbLefmoment

In de verhalen die ik heb opgetekend, ging het vaak over de twijfels voordat de geïnterviewden het gebaande pad verlieten en de bedenkingen van de mensen om hen heen. Maar allemaal hadden ze een lefmoment van: Dit wil ik en ik ga het nu doen ook! Net zoals mijn partner ik hadden, toen we uitkeken over die baai in Nieuw-Zeeland. Dat lefmoment gun ik iedereen die een beslissing wil nemen die niet voldoet aan de norm. Want normaal doen er al zoveel.

Inspiratie

Voor mensen die nog meer inspiratie willen opdoen, door middel van concrete oefeningen in een groep gelijkgestemden, organiseer ik nu ook een workshop. Als je meedoet, ga je, deels op papier, ‘out-of-the-box’ en krijg je zo een andere kijk op je sterke kanten en drijfveren. Aan bod komen onder andere: Wat wilde je worden als kind of wie was toen je held? Wat was je succesmoment? Deelname is inclusief het boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad.

Wat, waar en wanneer

Datum: donderdag 22 maart van 19:30 tot 22:00
Locatie: Het Zakelijke Hart, Eemnesserweg 55-B Baarn
Prijs: € 29,90 (inclusief koffie/thee en het boek Dit wil ik! t.w.v. € 16,50)
Meer informatie via: www.dit-wil-ik.nl
Of e-mail naar: workshop@boekportret.nl

Share on Facebook