Wat wilde jij worden als kind?

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

kinderdroom piraatIn de interviews die ik afneem, stel ik vaak deze vraag. Niet iedereen kan zich een concreet beroep herinneren, maar velen wel. Het antwoord op die vraag kan vaak tot mooie nieuwe inzichten leiden.

Veel jongens willen politieagent of brandweerman worden, veel meisjes juf of stewardess. Als je daar aan terugdenkt, komt vaak een gevoel van: ach, wat wist ik er toen van? Of een gevoel van teleurstelling, dat je die heldhaftige droom niet hebt waargemaakt en IT-er bent geworden. Want welk kind heeft dat als droom? Ik denk dat je er ook op een andere manier naar kunt kijken. Dat die kinderdromen een doorkijkje naar de toekomst kunnen geven. Want waarom wilde je politieagent of stewardess worden? Welk beeld had je er toen bij? Wat zag je jezelf precies doen?

Dit is het begin van een blog dat ik schreef voor Gezondblog.nl. Lees de hele tekst hier.

Share on Facebook