Project: Vriendenboek Plus voor gewaardeerde collega

geplaatst in: Blogs, voorbeeld project | 0

Vriendenboek Plus voor MartenVaak krijg ik de vraag voor wie ik nou Boekportretten maak. Bijvoorbeeld een Vriendenboek Plus voor Karin, die een bijzonder cadeau wilde geven aan Marten, een gewaardeerde collega die met pensioen ging. Het werd een Vriendenboek Plus met bijdragen van tien collegavrienden van Marten.

Mensenmens

Dat Marten een echt mensenmens is, bleek al meteen uit de verhalen die ik per mail binnen kreeg. Karin had negen andere mensen gevraagd mee te doen aan dit cadeau. Mensen die nauw met hem samenwerkten, die in het verleden projecten met hem samen hadden gedaan bij de Hogeschool waar hij werkte en een jongen die hij gecoacht had in zijn huidige carrière.

Tekst en foto’s

Deze werkrelaties van Marten schreven een stuk over hoe ze hem had leren kennen, wat ze met hem hadden meegemaakt en wat Herman voor ze had betekent. Ze stuurden er een foto bij van zichzelf. Karin had nog wat foto’s gemaakt van Martens werkplek, met de stapels mappen en een volgeschreven whiteboard.

Vriendenpeiling

Karin stuurde ze ook de link naar het formulier voor de Vriendenpeiling: twintig eigenschappen die we samen hadden opgesteld, met daarbij steeds de vraag voor wie dat meer geldt: voor Marten of voor henzelf. De uitkomsten kwamen als artikel in het Vriendenboek Plus.

Stoer

Van de teksten en de foto’s maakte ik een stoer tijdschrift, achterin kwam de uitslag van de vriendenpeiling: hoe verhoudt Marten zich tot zijn collega’s? Een natuurlijk totaal niet representatief onderzoek met verrassende uitkomsten.

Marten

Op zijn afscheidsreceptie kreeg Marten het tijdschrift in drievoud. Hij was er erg blij mee. Voor Karin en de andere negen gevers was dit een heel goede manier om iets echt bijzonders en persoonlijks aan Marten mee te geven.

 

Share on Facebook