Recensie: Seats2Meet

geplaatst in: Blogs, recensie | 0

Mijn persoonlijke recensie van Seats2Meet of S2M.

Zelfstandigen

Oninteressante gesprekken met collega’s bij het koffieautomaat, net niet lekkere kantinelunches. Die koffieautomaat zelf, geklets op je werkplek waar je niet naar wil luisteren, maar waar je toch teveel van opvangt. Zalig zijn de zelfstandigen vanuit huis, want rust is hun deel!

Seats2Meet

En toch was dat alles precies wat me zo beviel toen ik deze week een dag zat te werken bij Seats2Meet in Amersfoort. De koffie was net niet echt lekker, er waren nietszeggende gesprekjes bij de automaat, er werd gepraat op net iets te luide toon en er was een kantinelunch, maar: ik heb heerlijk gewerkt!

Thuis

De keerzijde van het thuis werken, zoals mijn nieuwe collega’s ik het tijdens de lunch roerend eens waren, is dat je dan toch nog even dat wasje in de machine doet, te lang buiten gaat zitten lunchen en dan ook maar even wat onkruid gaat wieden en voor je het weet is de werkzame dag alweer voorbij. Bovendien mis ik af en toe het geklets met collega’s. Niet dat je altijd wil weten hoe iemands weekend was, maar soms is alleen ook maar alleen.

Social Capital

Seats2MeetSeats to meet, of cryptisch S2M biedt flexplekken aan zzp-ers. Het is ook nog eens gratis; de weelde van een rustige ruimte met verschillende werkplekken, wifi, koffie en thee en een broodjeslunch. Dat wil zeggen, je betaalt ervoor in SC of social capital. Zoals de website het verwoordt: “Belangrijkste aspect van S2M Workspace is het inzichtelijk maken van de aanwezige kennis op een S2M Workspace locatie. Bij het reserveren van een werkplek vragen we van iedereen om zijn of haar expertise aan te geven. Vervolgens kunnen we zo de totale kennis die aanwezig is het netwerk matchen aan de personen die deze kennis nodig hebben. Zo brengen we dus vraag en aanbod van kennis met elkaar in contact en zal de keuze om ergens te gaan werken niet (geheel) meer bepaald worden door geografische voorkeuren maar door de beschikbare kennis.”

Concept

Dus het is gratis omdat je er kan netwerken? Goed concept. Tijdens de lunch heb ik fijn gepraat met mijn nieuwe collega’s Maja en Hilde. We kwamen niet eens toe aan wat we in het weekend gedaan hadden, dat is misschien iets voor een volgende keer.

Share on Facebook