Project: Herinneringsboek over een overleden echtgenoot

geplaatst in: Blogs, Geen categorie, voorbeeld project | 0

Vaak krijg ik de vraag voor wie ik nou Boekportretten maak. Bijvoorbeeld voor mevrouw D. van wie de man overleden was. Haar uitvaartbegeleidster stelde haar voor een herinneringsboek te laten maken. Dat vond zij een heel goed idee.

 

Herinneringstijdschrift anoniem coverLevensverhaal

Ik heb mevrouw in twee sessies geïnterviewd. Daarin vertelde zij het levensverhaal van haar man. Dat verhaal heb ik opgedeeld in zes hoofdstukken. De foto’s die mevrouw D. uit albums had geselecteerd, dienden als illustratie bij de verhalen.

 

Uitvaart

Fragmenten uit de teksten die bij de uitvaart waren uitgesproken, voegde ik bij de hoofdstukken. Daardoor kreeg het verhaal nog meer diepte. Bij het laatste hoofdstuk, over het overlijden van meneer D. koos ik een enkele foto, een mooi sfeerbeeld van de kist bij de uitvaart.

 

Doelgroep

Mevrouw D. wilde graag twintig exemplaren, om te kunnen opsturen naar goede vrienden die in het buitenland wonen en helaas niet bij de uitvaart konden zijn. Daarnaast naar goede vrienden en familieleden, als blijvende herinnering aan haar man.

 

HerinneringstijdschriftMagazine

Mevrouw D. was erg tevreden met dit herinneringsboek, weergegeven als een magazine. Het heeft haar gesterkt in haar rouwproces.

Share on Facebook