Observatie: Googelen op een oude vlam

geplaatst in: Blogs, mening/observatie | 0

Zo fijn, dat je op internet een oude vlam kan googelen en bekijken. Maar soms is het too much information…

Facebook

Zelfs het koninklijk huis heeft nu een Facebookpagina, 71 mensen vonden dat leuk toen ik keek. Voor de volledigheid heb ik ook even op Hyves gekeken. Daar kon ik vriend worden van Koninklijk Huis, als eerste… Lijkt mij de definitieve overwinning van Facebook.

Onbespied

Een bijkomend voordeel van het wereldwijde web is dat je onbespied oude vlammen kunt opsporen om erachter te komen hoe ze opgedroogd zijn en waar ze zich nu mee bezig houden. Via wieowie.nl heb ik al meerdere klasgenoten gevonden. Zo kon ik me laatst opeens weer een achternaam herinneren van een Vlaamse jongen die ik een zomer lang heel erg leuk vond. En binnen luttele seconden had ik een tijdschriftartikel voor ogen met een foto (nog steeds leuk) en een artikel over deze succesvolle interieurontwerper.

Onbeantwoorde vlam

Hyves: wat weet jij van die oude vlam?Een paar jaar geleden, toen Hyves nog het belangrijkste sociale netwerk leek te worden en niet alleen twintigers zich daar aanmeldden, vond ik daar via een gemeenschappelijke klasgenoot een onbeantwoorde vlam. Hij bleek inderdaad in hetzelfde dorp te wonen als ik; een paar weken ervoor had ik hem langs zien fietsen in de dorpsstraat. Toen was ik (nog steeds) te bescheten om hem meteen aan te spreken en was het moment voorbij. Ik zag alleen dat hij nog even knap was als vroeger, met nog steeds diezelfde leuke krullen waar zich nu wel een kaal kruintje in aftekende.

IRL

Ik nam mezelf voor om pas Hyvesvriend te worden als ik hem In Real Life had aangesproken. En wat gebeurde? Juist… helemaal niets, want ik kwam hem daarna nergens meer tegen. Toen ik hem na maanden weer eens zag, zat hij op een terrasje met een vrouw op schoot. Niet het juiste moment om hem aan te spreken, vond ik.

Hele leven

Ondertussen had hij op zijn niet afgeschermde Hyvespagina zo ongeveer zijn hele leven in foto’s geladen. En dus kon ik als het ware zien hoe hij opdroogde, hoe leuk hij en diezelfde vrouw het hadden gehad al die jaren. Naar welke exotische vakantielanden ze waren geweest. Waarna de buik-, baby- en gezinsfoto’s volgden. Ik was een beetje misselijk toen ik het hele album had doorgeklikt. Teveel informatie alweer! Toen ik ook nog las wat de vrouw in kwestie op zijn prikbord schreef “De mooiste man van de wereld en VAN MIJ!!!” of iets van die strekking, had ik echt genoeg gezien.

Tegenkomen

Ik ben hem uiteindelijk nog wel eens tegengekomen, op het terrasje van de ijswinkel. Wij beiden met onze twee kinderen. Na wat oogcontact sprak hij me aan. “Marijke, toch?” Ai, niet weer dat jeugdtrauma! “Nee, dat is mijn zus”. Tja. We zijn op dit moment op Hyves noch in het echte leven vrienden. Misschien hielp mijn begeleidende notitie “Wil je mijn vriend worden? – dat heb ik altijd al willen vragen…!” daar niet bij. Of keek zijn vrouw over zijn schouder mee?

Share on Facebook