Recensie: Koffietent Mi Casa Su Casa

geplaatst in: Blogs, recensie | 0

menu en cakes van koffieten Mi CasaSinds anderhalf jaar heeft ons dorp er een hippe koffietent bij, de place-to-be Mi Casa Su Casa. Of naar eigen zeggen een espresso/teabar met comfort food/drinks, music, love and laughter. Gestart door lokale carrièreswitcher Marcia, geheel op haar eigen intuïtief, naar eigen smaak en keuzes. Met retro meubels die ook te koop zijn. Met muziek die ze zelf fijn vindt. Met taarten en cakes die ze zelf maakt in het keukentje achter. Met een aanbod aan vintage kaarten en chocoladerepen die maar blijft groeien. En met koffie, thee en sappen van andere enthousiaste ondernemers.

glaasje water en suikerpot van koffietent Mi CasaKlantenkring

Dat haar smaak gedeeld wordt, blijkt wel uit het feit dat ze sinds de opening van haar koffietent in oktober 2015 een vaste kring van klanten en gasten heeft opgebouwd die almaar groeit. Moeders die de kinderen naar school gebracht hebben komen direct na openingstijd om 8:45, met of zonder kinderwagens. Zelfstandige professionals spreken er af met klanten, collega’s en anderen. Thuiswerkers komen er aan hun laptop werken, met de free wifi. Niet alleen in de ochtend, maar na een aarzelende start zitten ook in de middag de tafeltjes en de zithoekjes achter en voor goed vol. Ze is inmiddels zes dagen per week open en heeft een groepje collega’s op zich heen verzameld die haar stijl en toon precies matchen.

Zelf kom ik er geregeld een cappuccino drinken. De cakes kan ik lang niet altijd weerstaan en de onlangs gestarte tosti’s rond lunchtijd zijn ook niet te versmaden. Afspraken plan ik bij voorkeur daar, hoewel dat al eens tot verwarring leidde toen een kennis ‘mi casa’ als ‘bij mij thuis’ had vertaald. Ik ga er weleens zitten werken, omdat ik daar niet verleid kan worden om andere dingen te gaan doen.

Cheerstune

Als ik denk aan Mi Casa, komt geregeld de tune van de oude comedyshow Cheers in mijn hoofd:

“Sometimes you wanna go
Where everybody knows your name
And they’re always glad you came.
You wanna go where people know,
That people are all the same.
You wanna go where everybody knows your name.”

Iedere keer als ik mijn koffietent kom, zie ik wel een bekende. Soms kom ik te weinig aan werken toe door de onverwachte ontmoetingen die ik er heb. Maar ik ben er ook wel eens binnengestapt met een katterige bui die daar vanzelf verdween.

Het is werkelijk een beetje jouw huis, mijn huis geworden, want door de persoonlijke touch van Marcia en haar collega’s voelt een grote groep mensen zich er thuis. Mi Casa Su Casa: where they’re always glad you came.

Share on Facebook