Project: Geschreven portret voor 50-jarig huwelijk

geplaatst in: Blogs, voorbeeld project | 0

Vaak krijg ik de vraag voor welke gelegenheden ik zoal Boekportretten maak. Bijvoorbeeld een trouwdag; een cadeau voor Heidy, de dochter van Rien en Riet die 50 jaar getrouwd waren. Ik maakte een geschreven portret voor het 50-jarige bruidspaar, op basis van het verhaal van haar en haar twee zussen.

Heidy kon maar niet bedenken wat zij samen met haar zussen aan haar ouders op hun trouwdag kon geven. Meerdere ideeën waren gepasseerd en afgewezen. De tijd begon te dringen. Heidy en ik hadden elkaar op een netwerkbijeenkomst ontmoet en ze had mijn kaartje nog. Ze vroeg me wat er binnen een paar weken nog mogelijk was.

Printboek als cadeau voor trouwdagInterview

Ik interviewde Heidy en haar oudere zus Marie-Josée samen. Over hoe hun ouders elkaar ontmoet hadden, wat voor gezin ze waren, wat voor soort ouders ze waren en waarvoor ze nu warm lopen. Het was een heel leuk interview, waarbij de twee zussen elkaar aanvulden en op nieuwe herinneringen brachten. De jongere zus, die niet bij het interview kon zijn, stuurde een stuk per e-mail, wat ik in de tekst kon invoegen. De gescande foto’s vulden het verhaal aan.

Portret

Het huwelijkscadeau kwam in de vorm van een printboek: opgemaakte pagina’s die Heidy zelf kon printen en inbinden, om nog meer tijd te sparen. Zo kon ik in een paar weken een heel mooi persoonlijk portret van een gezin maken, dat het 50-jarig bruidspaar op hun trouwdag enorm verraste en ontroerde. Doordat het op basis van één interview was gemaakt, konden zowel de kosten als de tijdsspanne beperkt blijven.

Wil je ook een huwelijkscadeau voor de trouwdag van je ouders laten maken?

Share on Facebook