Observatie: Flyers en brievenbussen

geplaatst in: Blogs, mening/observatie | 0

Flyers in de Oosterstraat Over hoe het is om flyers rond te brengen. Hoe verschillend brievenbussen kunnen zijn.

Afgelopen week bracht ik flyers rond voor de politieke partij waar ik lid van geworden ben. Het was vorig jaar wel even wennen toen ik met enthousiasme werd binnengehaald door de leden van de gemeentepartij, want ik had me eigenlijk vooral bij de landelijke partij aangesloten. Maar de nummer twee op de lijst voor de gemeenteraad is een vriendin van mij, dus toen zij mij persoonlijk vroeg of ik flyers wilde rondbrengen, zei ik geen nee.

Idealisme

Het is ook geen vervelend karwei (bij redelijk weer) en ook nog goed voor de conditie. Ik had een wijk met grote variatie, van jaren dertig vrijstaande huizen tot appartementen met acht bellen bij elke deur. Er zat ook wat idealisme achter; ik hoop dat een aantal van ‘mijn’ 600 flyers wat zwevers over de streep zullen trekken. Of alleen maar dat ze besluiten te gaan stemmen.

Brievenbussen

Maar wat zie je dan in een paar uur tijd een verscheidenheid aan voordeuren, tuinhekjes, brievenbussen en doorkijkjes in woonkamers! Onderstaande is puur geschreven uit praktisch oogpunt en bevat geen enkel waardeoordeel over smaak, status of stemgedrag:

Dank

Dank aan de mensen met een brievenbus waar de flyer zo inglijdt, die dus niet zo’n borstel bevat waar de flyer als een rolletje in verdwijnt.
Dank aan de mensen met een lamp die aangaat, zodat je de voordeur kunt zien.
Dank aan de mensen zonder tuinhekje, of met een hekje waar je overheen kunt stappen.
Dank aan de mensen die een gelijkvloers pad naar de voordeur hebben, waar je niet over vijfcentimeterstoepjes struikelt.
Dank aan de mensen met een brievenbus aan de straat, in een kleur die afsteekt tegen de heg, zodat je niet toch eerst naar de voordeur loopt.
Dank aan de mensen die in de flats wonen met acht dezelfde brievenbussen bij elke voordeur.
Dank aan de mensen met een voordeur aan de zijkant van het huis, die NIET een nee/neesticker hebben die je daar pas ziet zitten.
Dank aan de mensen met een brievenbus die niet in exact dezelfde kleur is geverfd als de deur, zodat je die pas op de tast vindt.
Dank aan die drie mensen die net op dat moment thuiskwamen en de flyer zelf in ontvangst namen.

En tenslotte: dank aan de mensen die op 19 maart (op de PvdA) stemmen!

Share on Facebook