Boekblog: De volgende droom

geplaatst in: Boek Dit Wil Ik | 0

Mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad gaat over dromen die uitkomen. Gelukkig is er na elke uitgekomen droom weer een nieuwe droom. Wat is jouw volgende droom?

Toen mijn boek uitkwam, vroegen verschillende mensen aan me: ’Ga je hierna nog een boek schrijven?’ of: ‘Waar gaat je volgende boek over?’ Want als je eenmaal schrijver bent, is dat de meest logische stap. Ik denk ook wel dat ik het ga doen, maar voorlopig nog even niet.

Nog een keer

In verschillende van de verhalen in mijn boek maken de geportretteerden vaker dan één keer een keuze die van het gebaande pad leidt. Een aantal van hen zit op dit moment op een punt in hun leven waarop ze denken: ‘Wat is de volgende stap?’ Ik betoogde in mijn praatje op de boeklancering dat als je eenmaal ervaren hebt hoe bevrijdend het werkt om je hart te volgen, je dat eerder nog een keer zult doen.

Bootje

Omdat ik wilde dat de genodigden op de boeklancering iets meer zouden doen dan alleen borrelen en naar het praatje luisteren, gaf ik ze aan het eind van mijn praatje de opdracht om na te denken over een droom die ze nu hebben. Klein of groot en los van tijd en ruimte, geld en mogelijkheden. Ik nodigde ze uit om die droom op een rood papieren bootje te schrijven. Dat is het symbool geworden van het gebaande pad verlaten, zoals op de voorkant van mijn boek te zien is.Wat is jouw droom?

Prikbord

Ik had voor de gelegenheid een prikbord gemaakt van waterkaarten, zodat iedereen een plekje voor zijn bootje kon kiezen. Wat ik had gehoopt, gebeurde ook echt: mensen raakten met elkaar in gesprek over hun bootjes, leenden pennen van elkaar en ontmoetten weer anderen bij het prikbord.

Droom

Ik denk dat het altijd goed is om na te denken over wat jouw droom is. Omdat het je een doel in je leven geeft. Wat is jouw droom op dit moment? Wat houdt je tegen om die te verwezenlijken?
Laat je inspireren door de verhalen en de aanpakken in mijn boek Dit wil ik! Bestel het hier.

Share on Facebook