Boekblog: Twee vrouwen met een missie

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die ingrijpende keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Deze week ging ik op bezoek bij twee heel verschillende vrouwen met allebei een mooi verhaal en een missie.

Sara en Jessica, vrouwen met een missieVerschillen

Sara ontving me in haar coachingspraktijkruimte, bij Jessica zat ik thuis op de bank. Sara kreeg haar eerste kind toen ze 41 was, Jessica was bij haar eerste 19. Sara heeft een boek geschreven en is al talloze keren geïnterviewd door documentairemakers, voor televisie- en radioprogramma’s, kranten en tijdschriften. Ze staat op een groepsfoto met de koning. Voor Jessica was het haar eerste interview en ze wil liever niet met haar volledige naam en foto in mijn boek. Dat is omdat Jessica leeft volgens de regels van de islam, ze draagt uit overtuiging een hoofddoek. Sara leeft in een nieuwe gezinsconstructie waarin ze als single vrouw met twee homovaders co-ouderschap heeft van hun twee zoons. De overeenkomst is dat Sara en Jessica allebei heel open en oer-Amsterdams zijn en dat ze beide een missie hebben.

Kinderwens

Sara: “De missie die ik als kinderwenscoach heb is mensen helpen die een kinderwens hebben in een alternatieve constructie. Niet dat ik ze adviseer, maar ik help ze om de voor hun juiste keuze te maken. Door informatie te geven, vragen te stellen en door het bieden van contacten.“

Vooroordelen

Jessica: “Ik probeer altijd op straat of in de Albert Heijn, bewust aan ouderen te vragen of ik ze kan helpen. Zodat ze zien dat iemand met een hoofddoek ook vriendelijk is. Omdat ik weet dat mensen vooroordelen hebben. Dat is mijn missie, om te laten zien dat er ook goede moslims zijn.”

Share on Facebook