Boekblog: Tim Akkerman over het ultieme geluk

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik (werktitel), een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Deze week had ik een afspraak met Tim Akkerman, voorheen lead zanger van Di-Rect, nu solo artiest.

Keus

“Toen ik de keuze eenmaal had gemaakt, heb ik heel veel mails gekregen, eigenlijk van twee kampen. De rationele kant, mensen die het heel dom vonden: ‘Hoe kan je dat nou doen? Je hebt nu succes. Hoe ga je dat herbeleven?’ Ze vragen niet eens of ik dat wel wil. Ik was er klaar mee. De andere kant was de emotionele, mensen die me een hart onder de riem staken: ‘Wat een sterke keus, wat goed dat je dit hebt durven doen.’ Die reacties hebben me heel erg gesterkt. Ik werd al vrij snel ook gevraagd om mijn verhaal te doen, bij verschillende organisaties.”

tim akkermanTijd

Ik ontmoet Tim in zijn buurtje in Den Haag, waar hij al zijn hele leven woont. Tim neemt de tijd voor het interview en vertelt over zijn tijd bij Di-Rect (“alleen maar goede herinneringen”), de twijfel (“Is dit nou echt wat ik wil?”) en het proces van kiezen (“Een A4tje met alle nadelen en één met alle voordelen”).

Singer songwriter

Het is op een paar dagen na acht jaar geleden dat Tim zijn vertrek bij de band in de media aankondigde. Hij begint nu succesvol te worden als singer songwriter. Dit jaar deed hij de Secret Sessions in kleine theaters. Daarbij wisselt hij liedjes met gitaar af met verhalen. Die serie was uitverkocht en krijgt een vervolg in september. Maar eerst volgt de clubtour en het festivalseizoen met zijn nieuwe band. Die combinatie van intieme en grote optredens is voor hem het ultieme geluk. Plus dat hij nog steeds 24 uur per dag met muziek bezig kan zijn.

Inspiratie

Omdat Tim bekend is, kreeg hij al veel reacties op zijn verhaal. Maar ook de andere mensen die ik nu gesproken heb, zijn een inspiratiebron voor anderen. Om je hart te volgen en van het gebaande pad af te gaan, als dat is waar je gelukkiger van denkt te worden.

Share on Facebook