Boekblog: Projectplan

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad kwam tot stand binnen tien maanden. Plannen en me aan een schema houden kan ik wel. Voor mij werkt het goed om een deadline te stellen, als houvast voor mezelf.

Een groot aantal van de mensen die ik interviewde, zei ongeveer een jaar te hebben genomen om hun plan voor te bereiden. Een stap van het gebaande pad hoeft dus niet een impulsieve keuze te zijn, maar kan zeker ook goed voorbereid zijn.

ProjeBoekblog 19ct

Wat me trof in het verhaal van Frank Schotel en John van Dijk van B&B De Kistemaker in Barchem is dat ze, als de projectmanagers die ze op dat moment nog waren, de volgende stap in hun leven hebben aangepakt. Ze namen hun talenten onder de loep en kwamen tot de conclusie dat gastheerschap hen allebei lag en dat een B&B was wat ze wilden. Op een kaart van Nederland hebben ze vervolgens gebieden gemarkeerd waar mensen  graag naartoe gaan om te wandelen, fietsen en in een B&B overnachten. Die bezochten ze, met een eisenlijstje waaraan een locatie moest voldoen. In een businessplan berekenden ze hoe de te openen B&B genoeg zou opleveren.

Durven

Maar achteraf, zei Frank, was het ondanks al die voorbereiding toch een sprong in het diepe. Het was vooral hun hart volgen en gewoon doen wat ze graag wilden doen. ‘Wat stoer dat jullie dat gedurfd hebben’, kregen ze vaak als reactie te horen. Frank verbaast zich daar achteraf ook weleens over. Maar in die tijd voelde het niet als iets durven.

Eerste stap

Ik wil met mijn boek niet propageren dat je morgen je baan opzegt en maar in het diepe springt. Maar onderzoek wat je graag zou willen doen. Hang die kaart op, maak een projectplan, geef je droom een kans. Wat is jouw eerste stap? Mijn boek bestellen?

 

Share on Facebook