Boekblog: Op grote hoogte

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek.

Deze week bracht mij opnieuw in Den Haag, dit keer in de kantoorruimte van Daniel Ofman op de 37e verdieping van één van de hoge gebouwen vlakbij het station. Van daaruit was de hele stad te zien en iets verderop Scheveningen en de zee.

Daniel Ofman op grote hoogteKernkwadrant

Daniel Ofman kreeg 25 jaar geleden als inval het idee voor het kernkwadrant. Een methode die in een paar zinnen uit te leggen is. Bijna heel Nederland heeft er waarschijnlijk tijdens een opleiding, training of coachingstraject ooit wel iets over gehoord. Over zijn kernkwaliteiten en de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Verlangen

Maar de methodiek wordt ook vaak verkeerd toegepast: “Richt je op je verlangen, want dat is een creatieve stroom. Het is zo bizar dat mensen altijd een uitdaging formuleren die nuttig is, ze willen van hun valkuil af en dan gaan ze aan zichzelf werken. Dat kan helemaal niet. Je hoeft niet aan jezelf te werken. Als je een uitdaging hebt die een verlangen is, als je je dat her-innert, word je ernaar toe getrokken. In plaats van dat je jezelf gaat duwen.”

Kip en Ei

Later in de week had ik een afspraak met Heilina Kloosterboer van Kip & Ei – Broedplaats voor creatieve concepten en communicatie. Een bedrijf van drie vrouwen met ervaring in de marketing en de uitgeverij. “Op ons creatieve nest broeden wij naar hartenlust op originele manieren om jouw doelgroep te bereiken, mooie ideeën om jouw merk te versterken en creatieve concepten voor boeken, sites, magazines, trailers, events en andere communicatiemiddelen.”

kip en eiScharrelen

Met Heilina heb ik in een paar uur mijn hele boekplan doorgescharreld om dat verder te verfijnen en aan te scherpen. Zodat ik nu met nog meer focus op zoek kan gaan naar de juiste verhalen voor mijn boek. En naar een vormgever die het boek de juiste uitstraling gaat verlenen. Om het uiteindelijk op grotere hoogte te krijgen.

 

 

Share on Facebook