Boekblog: Ontmoeting met zeilmeisje Laura Dekker

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Ik ben heel blij dat zeilmeisje Laura Dekker wil meewerken. Haar verhaal past heel goed in het boek.

Verhaal

170315 Laura Dekker vkInterviewen kan per telefoon of skype en aangezien Laura in Nieuw-Zeeland woont, had ik al geaccepteerd dat het zoiets zou worden. Maar live is toch het fijnste, dus als ze me bericht stuurt dat ze in Bonn is, heb ik de autorit naar Duitsland er graag voor over. Haar verhaal mocht niet ontbreken in een serie portretten over keuzes maken ondanks de praktische bezwaren. In haar geval was het namelijk de hele Nederlandse bevolking en premier Balkenende die er een mening over had. Ik kan me herinneren dat ik er zelf dubbel instond; ergens tussen: Waarom wil ze dit zo graag? En: Waar bemoeit iedereen zich mee?

Veertien

Nu ik zelf een dochter van veertien heb, kan ik me niet voorstellen dat je als ouders je dochter solo de wereld rond laat zeilen. Maar na het lezen van Laura’s boek ‘Een meisje, een droom’, ben ik wel gaan inzien dat Laura geen standaard veertienjarige was. Zij is ondertussen geen zeilmeisje meer maar een getrouwde vrouw van 22. Ze snapt nu zelf ook die verontwaardiging wel. In de outdoorprogramma’s die ze verzorgt voor schoolkinderen ziet ze nu zelf ook hoe jong die veertienjarigen nog zijn. Maar ze heeft terugkijkend ook nog meer respect voor het vertrouwen dat haar ouders haar gegeven hebben. Het hele portret van haar komt in het boek Dit Wil Ik.

 

Share on Facebook