Boekblog: Krasse knar

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Dit keer sprak ik een 78-jarige die op zijn scootmobiel stapte en verdween.

Toen ik begon met het idee voor dit boek, kende ik al een paar mensen die geschikt waren om te interviewen. Andere verhalen werden me gaandeweg aangedragen door de mensen die ik over mijn boek vertelde. Dat gebeurt nog steeds, ook nu ik de lijst rond heb. Daaruit blijkt dat het onderwerp enorm leeft.

Het roer om

Een paar mensen vond ik via Google, bijvoorbeeld door te zoeken op ‘het roer om’. Ik ben ook gericht op zoek gegaan naar bepaalde verhalen. Zoals dat van iemand die taartenworkshops geeft of een cupcakewebshop heeft. Na een heleboel kleurige websites, en dan met name de pagina ‘over mij’ te hebben bekeken, kwam ik bij het verhaal van Lisette uit.

Krasse knar

Ik wilde ook graag iemand interviewen die op oudere leeftijd van het gebaande pad afgegaan is. Ik heb voldoende dertigersdilemma’s en midlifecrises gehoord, naast het verhaal van een tiener en een paar twintigers. Ik vond niets toen ik zocht op woorden als oudere, bejaarde, keuze en carrière. Ten einde raad zocht ik op ‘krasse knar’ en stuitte toen op een artikel in het Nederlands Dagblad: Zeeuwse ‘krasse knar’ (78) op scootmobiel naar Zuid-Frankrijk.

Interview met Peter de LijserTerras

Deze Peter de Lijser sprak ik vorige week, op het terrasje in Breskens waar het idee geboren was. Tijdens een gesprek met hbs-klasgenoten die klaagden over hun versleten knieën en heupen. Peter de Lijser stelde voor om met de gezamenlijke scootmobielen en elektrische fietsen een tripje naar Cadzand te ondernemen. Nee hoor, veel te ver! Een vriend zei: ‘Jij hebt toch een zoon in Spanje? Waarom ga je daar niet heen met je scootmobiel?’ Peter de Lijser vond dat een goed idee en na een jaar voorbereiding reisde hij vorig jaar mei af. Het boek dat hij over deze reis schreef, verscheen in maart van dit jaar.

Share on Facebook