Boekblog: Iets overgehouden

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Ik sprak twee mensen die iets hebben overgehouden uit hun vorige carrière.

Amstelhotel

Pieter
Pieter had op zijn 19e al zijn eigen restaurant. Hij groeide door in de horeca en stond een paar jaar later vierkantjes te snijden in het Amstelhotel. Hij koos voor de IT, ondanks dat hij daar geen ervaring in had. Nu is hij al 15 jaar zelfstandig als programmeur.

Messenset

Zijn messenset heeft hij nog en vlees braden kan hij nog heel goed. Op een terrasje of in een restaurant ziet hij altijd alles. Een tic die hij heeft overgehouden uit zijn horecatijd.

Omgeschooldkim

Kim begon op haar 4e jaar met ballet en stopte daar pas op haar 30e mee, omdat ze toen moeder wilde worden. Ze is omgeschoold tot kleurspecialist en adviseert particulieren, bedrijven en woningcorporaties.

Danshart

Het stoppen met dansen was een rouwproces wat ze, nu 16 jaar later, nog steeds voelt. De vervoering die dans geeft kan ze nergens vinden. Ze heeft nog steeds last van het perfectionisme uit die carrière, het is nooit goed genoeg. Maar in kleur heeft ze een andere taal zonder woorden gevonden. Ze danst nu nog steeds, maar dan met kleur.

Share on Facebook