Boekblog: Eigen koers

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Mijn boek Dit wil ik! Volg je hart en verlaat het gebaande pad begon bij de vraag aan Marcia Karlas van coffee- en teabar Mi Casa Su Casa of ik haar mocht interviewen. Het eindigde daar ook met de boekpresentatie, bijna tien maanden later.

Wat ik enorm bewonder aan de manier waarop Marcia haar koffietentje heeft vormgegeven en ingericht, is dat ze daarbij volledig haar eigen intuïtie heeft gevolgd. Marktonderzoek heeft ze niet gedaan, geen bezoeken aan andere koffietentjes om te onderzoeken wat ze wel en niet wilde. Ongevraagde adviezen heeft ze glimlachend aangehoord en even liefdevol naast zich neergelegd.

Huiskamergevoel

Het is knap om zo je eigen koers te varen en daar niet aan te twijfelen als je goedbedoelde aanwijzingen krijgt. En het bijzondere is dat wat Marcia mooie muziek, meubels en ansichtkaarten vindt, welke koffie, thee en taart ze lekker vindt en welke inrichting ze gezellig vindt, dat spreekt een heel groot publiek ook aan. Er bleek in ons dorp en daarbuiten een grote groep mensen te bestaan die het huiskamergevoel van Mi Casa omarmt.

Intuïtie

Je eigen intuïtie volgen is spannend, maar het is wel je beste kompas. “Het zou pas echt erg zijn als iedereen het mooi vindt behalve ik,” zei Marcia. Teveel mensen luisteren naar de bezwaren van anderen, of volgen de gebaande paden omdat dat het veiligst is en dat wat de meeste mensen doen. Maar is het ook wat je zelf wilt?

Mi Casa Su CasaToen ik met mijn partner aankondigde dat we naar Nieuw-Zeeland gingen emigreren, zeiden veel mensen dat ze dat niet zouden kunnen omdat ze dan hun familie en vrienden teveel zouden missen. Dat was een van de redenen dat we na anderhalf jaar terug kwamen. Maar had ik het om die reden moeten laten? Zeker niet, we volgden ons hart en de wens iets avontuurlijks te doen zolang we nog geen kinderen hadden.

Durf jij je intuïtie te volgen, ook als dat betekent dat je het gebaande pad verlaat? Laat je inspireren door de verhalen van Marcia en alle anderen in mijn boek.

 

Share on Facebook