Boekblog: Coconfase

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

bootje3 Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit wil ik!, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van het wordingsproces.

Kindje

Het schrijven van een boek wordt wel met een bevalling vergeleken. Mijn corrector reageerde op mijn opmerking dat ik bijna al haar opmerkingen had overgenomen, met de woorden: ‘Het is jouw kindje’. Het is straks als het verschijnt iets meer dan 10 maanden geleden dat ik met het concept, of de conceptie als ik de parallel wil doortrekken, begon.

Andere mensen

Het is nu een maand geleden dat ik de interviews afnam en uitwerkte en het totale manuscript in elkaar voegde en afwerkte. De volgende stap was dat ik het aan mijn meelezers gaf ter beoordeling. Ondertussen ging de vormgever ook aan de slag om een proefontwerp te maken voor het binnenwerk en de omslag. Een spannende fase, want andere mensen gaan dan opeens met mijn boek aan de slag. Alles moet bij elkaar komen en na de laatste fase van het drukken zal mijn boek in talloze exemplaren in dozen afgeleverd worden.

Coconfase

Ik zie dit ook als een coconfase: het interviewen en schrijven was de periode van de rups die hard aan het werk is om zo weldoorvoed mogelijk te worden. Daarna komt een fase van rust en loslaten: in de cocon gebeuren processen die grotendeels onzichtbaar zijn. Daarna volgt de onthulling van een heel nieuw organisme: de vlinder. Die vlinder gaat vervolgens zelf de wereld en slaat haar vleugels uit. Ik kan haast niet wachten!

Share on Facebook