Boekblog: Buiten en binnen

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

Dit jaar ben ik druk bezig met mijn boek Dit Wil Ik, een inspiratieboek over mensen die grote keuzes gemaakt hebben vanuit hun hart. In deze blogs doe ik verslag van de rondtocht langs de mensen die ik daarvoor spreek. Deze keer twee bijzonder inspirerende ontmoetingen buiten en binnen met grondleggers van methodieken.

Corrie ReijngoudIk heb bedacht dat ik niet alleen inspirerende keuzemakers aan de lezer wil voorstellen, maar ze ook aanpakken wil geven waarmee je hulp krijgt bij de vraag wat jij nou wilt. Het was best spannend toen ik begin dit jaar het geselecteerde lijstje grondleggers ging bellen. Maar de reacties waren alleen maar positief en in het geval van de twee van deze week ook echt enthousiast. Het zijn twee heel positieve en vrolijke mensen en het is
een vreugde ze te spreken.

Buiten

Corrie Reijngoud heeft een methode voor natuur- en wandelcoaching opgezet. Door toeval ingegeven: toen het kamertje voor de gesprekken bezet was, ging ze naar buiten en ontdekte ze de kracht van coaching in de natuur. “Soms gebeuren er verrassende dingen: een fietser die voorbij scheert, een vogel die over je hoofd vliegt. Dan heb je al een ingang.” Ik interview haar uiteraard buiten, op een terras met uitzicht over een meertje.

BinnenAdriaan Hoogendijk

Adriaan Hoogendijk heeft net als Corrie al vele coaches opgeleid in zijn Bezielingscoaching. In zijn werkkamer waar de kleur oranje overal opvlamt, wordt het interview meer een filosofisch gesprek. Hij laat de mensen die hij coacht en de coaches die hij opleidt allemaal een kinderfoto uitzoeken “waarin je aan de oogjes kan zien dat de onvoorwaardelijke liefde nog vrij in en uit kan stromen”. Zijn eigen ‘Aadje’ hangt op een canvas aan de muur.

Ondertussen begin ik een heel rijk geschakeerd beeld van de wereld van coaching te krijgen. Wat een interessante ventweg naast de verhalen van de keuzemakers die van het gebaande pad afgaan!

 

Share on Facebook