Op zoek naar een uniek en persoonlijk cadeau voor een jarige? Vader die 60 wordt, moeder die 80 wordt? Een collega die 65 wordt? Je vrouw die 40 wordt? Boekportret maakt voor deze bijzondere verjaardag een geschreven portret in de vorm van een tijdschrift of boek, met bijdragen van dierbaren. Dit kan in de vorm van een Vriendenboek Plus of een magazine of boek met geschreven portretten.

Vriendenboek Plus

Het welbekende Vriendenboek met tekst- en fotobijdragen van alle deelnemers, vormgegeven in een mooi tijdschrift. Een uniek en persoonlijk cadeau voor iemand die in het zonnetje staat, vanwege een verjaardag. De familieleden, de vrienden, de collega’s leveren allemaal een tekstbijdrage en foto. Boekportret maakt hiervan een mooie glossy in de stijl van het favoriete tijdschrift van de jarige.

Werkwijze

Met de opdrachtgever spreek ik van te voren af hoeveel mensen (familieleden, vrienden, collega’s) aan het cadeau meedoen, voor welk bedrag per persoon. Deze personen sturen hun bijdragen in tekst en foto’s of ander beeldmateriaal digitaal op voor een vooraf afgesproken datum. Weet je niet wat je moet schrijven? Lees dan dit blog met tips. Ik maak hiervan een uniek tijdschrift. Aangeleverd in enkele exemplaren, ook voor alle bijdragers digitaal door te bladeren met een link.

Interviews

De aangeleverde bijdragen kunnen ook aangevuld worden met een portret op basis van een interview, misschien met de echtgenote van de jarige, of met een goede vriend(in). Een interview geeft vaak net wat meer details en diepgang dan een zelfgeschreven tekst. Je kunt ook kiezen voor een tijdschrift of boek vol met interviews met samen uitgekozen familieleden, vrienden, collega’s, studiegenoten. Mensen die de ontvanger van het kado goed kennen, nu of in het verleden. Zij vertellen in het interview hoe zij de hoofdpersoon hebben leren kennen, wat voor iemand het is en wat ze samen delen. Samen met foto’s vormt dit een prachtig geschreven portret.

Vriendenpeiling

Met als extra optie: de Vriendenpeiling. Een vragenlijst met 20 eigenschappen; geldt dit meer voor jou of voor de hoofdpersoon? De uitslag komt ook in het magazine of het boek.

Boekportret_Portfolio_glossy_geschreven_portret_slider

Wat kost een Vriendenboek Plus?

De prijs van een Vriendenboek Plus is altijd maatwerk, kijkend naar de wensen en het beschikbare budget. Denk aan een totaalprijs van € 540,- tot € 900,- exclusief btw.