Ben jij een krekel of een mier?

geplaatst in: Blogs, Boek Dit Wil Ik | 0

krekel of mierEén van de voordelen van een tijdje in een ander land wonen, is dat je anders naar je vaderland gaat kijken. Wat mij opviel toen ik in Nieuw-Zeeland woonde, was dat wij Nederlanders echte mieren zijn. In de fabel van de krekel en de mier van La Fontaine is de mier in de zomer druk bezig een wintervoorraad aan te leggen, de krekel danst en zingt en vermaakt daarmee de werkende mier. In de winter komt hij bij de mier omdat hij honger heeft, maar de mier beloont de zanger niet.

In een echte krekelbui besloten we destijds te emigreren; huis verkocht, banen opgezegd, katten naar mijn ouders en daar gingen we! Toen wij onze vrienden over onze plannen vertelden, waren de reacties uiteenlopend. De meest mierachtige was of we ons geen zorgen maakten over ons pensioengat. En er was een soort onrust merkbaar: ‘Zou ik dan toch ook die olijvenboerderij in Toscane moeten kopen of die camping in Ierland?’

Dit is het begin van een blog dat ik schreef voor Gezondblog.nl, lees de hele tekst hier.

Share on Facebook