Observatie: Baby Boring

geplaatst in: Blogs, mening/observatie | 0

De gekte van Baby Born: What’s next?

Speelgoedreclames

Nu de kruidnoten in de winkels weer pepernoten genoemd worden, is het ook weer tijd voor het jaarlijkse bombardement aan speelgoedreclames tussen de kinderprogramma’s door. Mijn jongste dochter informeerde me net dat Baby Born nu ook een cabrio heeft. Eerder zagen we deze angstaanjagend realistische babypop ook al op een pony en op een scooter.

Baby Born: Baby Boring?Cursussen

Dat deed me denken aan het hoofdartikel laatst in nrc.next over alle cursussen waar je tegenwoordig met je baby heen kan: babyzwemmen, babymassage, babyyoga, babydans, babyfitness. Wat een onzin!

Baby Boring

Toen ik net moeder was van mijn oudste dochter viel me vooral op dat het best meeviel met de hoeveelheid werk die zo’n baby oplevert. Je hebt de momenten van voeding, bad en verschonen, maar daartussenin vooral ook heel veel momenten van niets. Omdat de baby dan slaapt. De antroposofisch arts van mijn consultatiebureau legde het zo uit: het eerste jaar moeten baby’s vooral heel veel groeien. Dat doen ze als ze slapen. Alle tijd dat ze wakker zijn doet afbreuk. Natuurlijk moeten ze ook gevoed worden, maar daarna weer zo snel mogelijk slapen, om te kunnen groeien. Ik verheugde me erop om met al die leuke speelgoedjes te kunnen spelen die het kraambezoek had achtergelaten. Maar ja, een baby slaapt vooral. En ja, dat is wel eens saai…

Baby Born

Maar nu is de trend dus dat we net doen alsof we met baby’s al naar de sportschool, het zwembad en andere prikkelende cursussen kunnen. En dat leren we onze kinderen ook al meteen: na Baby Born slaapt, krijgt de fles en doet een plasje is er nu dus ook Baby Born gaat paardrijden, rijdt scooter en auto. What’s next: Baby Born is de bruid? Baby Born krijgt een… eh… baby?

Share on Facebook