20 tips voor een stukje in een Vriendenboek

geplaatst in: Blogs, tips | 0

Ontvang 20 tips voor een stukje in een Vriendenboek

Ken je het verzoek: “Lever je A4’tje voor het vriendenboek in op het feest”? En weet je dan ook niet meteen wat je moet schrijven voor die vriendin, collega, neef of sportgenoot? Lees verder, ik geef je tips om een leuk stukje te bedenken..

Voorbeeld van een mooi vriendenboekLaatst kreeg ik weer zo’n verzoek in de mail: “Lieve vriendinnen, vrienden en familie, het is feest, M wordt xx jaar! Het idee is om haar een ouderwets plakboek te geven met korte verhaaltjes, anekdotes of tekeningen en/of leuke foto’s van jullie, op A4-formaat. Ze zal er heel blij van worden. Doe je mee? Stuur het op of breng het mee en we maken er iets moois van.”

Herkenbaar? Je bent uitgenodigd door M op haar feest, je mag haar heel graag, maar ze is niet je beste vriendin, ze is een collega, je kent haar van de sportvereniging of je kent haar nog niet zo lang. Toch wil je graag meedoen aan dit cadeau. Maar wat ga je schrijven? Hoe begin je? Ik geef je graag een paar tips om je creativiteit te prikkelen.

Tip 1: Eerste indruk

Je maakt maar één eerste indruk. Beschrijf de eerste ontmoeting met de hoofdpersoon. Waar was het? Weet je nog wat je eerste indruk was? Vaak zegt dat heel veel van iemand. Of misschien bleek toen je de hoofdpersoon beter leerde kennen dat hij/zij heel anders was. Beschrijf dat.

Tip 2: Overeenkomsten

Noem alle overeenkomsten op tussen jou en de hoofdpersoon. Dat kan heel praktisch en feitelijk zijn (we hebben allebei een hond, we komen allebei uit Den Haag), maar het kan ook wat meer op persoonlijk vlak zijn (we doen de dingen allebei grondig, we houden allebei van eerlijkheid). Zoek eventueel op de social media van de hoofdpersoon naar overeenkomsten. Misschien vind je dingen die jij ook nog niet wist!

Tip 3: Recept

Schrijf een recept van een gerecht (of taart) dat jij heel lekker vind en waarvan je denkt dat de hoofdpersoon dat ook lekker vindt. Maak het persoonlijk door erbij te vertellen waar je het voor het eerst gegeten of gemaakt hebt en door de hoofdpersoon uit te nodigen het een keer samen te gaan eten.

Wil je graag alle 20 tips ontvangen? Klik dan hier en ik stuur je de pdf.

Schrijf in elk geval iets op, ook al heb je geen inspiratie. Het is voor de ontvanger hoe dan ook leuk iets van je te ontvangen, al is het maar een kleine bijdrage!

Wil je zelf een Vriendenboek geven aan iemand? Stuur dan dit blog naar je deelnemers. Als zij dat willen, kunnen ze de tips ook ontvangen.

Een Vriendenboek kun je heel mooi maken met Jilster. Je kunt dan alle deelnemers hun eigen pagina laten maken. Heb je geen tijd om eindredacteur van het tijdschrift te zijn en wil je de deelnemers alleen hun bijdrage laten opsturen? Dan kan Boekportret.nl je het werk uit handen nemen.

Deel dit blog op Facebook, zodat we met elkaar nog meer mooie vriendenboeken kunnen maken! Heb jij nog een 21e tip voor een stukje in een vriendenboek?

Share on Facebook