Wil je een boekportret geven met een groep samen? Maak dan gebruik van Group Funding: daarbij wordt de grootte van het project bepaald door het aantal deelnemers en het toegezegde bedrag.

Hoe werkt Group Funding?Deel de kosten van een tijdschrift

Samen met de initiatiefnemer en opdrachtgever bepalen we welke varianten er mogelijk zijn en voor welke totaalbedragen. De initiatiefnemer bedenkt welke personen hij/zij wil uitnodigen om deel te nemen aan Group Funding en wat de sluitingsdatum is. Deze personen krijgen een e-mail met daarin een link daar de Group Funding pagina. Daarop kunnen ze aangegeven of en met welk bedrag ze willen meedoen aan het project. De deelnemers krijgen dan te zien wat het (voorlopige) totaalbedrag is. Na de sluitingsdatum wordt het project uitgevoerd in de variant van het behaalde totaalbedrag.

Voorbeeld

Inekes moeder wordt volgende maand 80 jaar. Ze wil al heel lang haar levensverhaal laten opschrijven. Ineke wil dat als cadeau geven op het feest. De varianten zijn:

  • Printboek* op basis van 1 interview van 2 uur. Totaal ca. 425 euro.**
  • Magazine op basis van 2 interviews. Totaal ca. 885 euro.
  • Boek op basis van 3 interviews. Totaal ca 1085 euro.

Ineke, haar twee broers en zus dragen ieder 106,25 bij, in totaal dus 425 euro. Ineke vraagt aan de genodigden op het feest of ze als cadeau ook een bijdrage willen doen, van 30, 50, 80 of 100 euro. De gasten vullen dit in op de speciale pagina die aan de e-mail gelinkt is en kunnen daar zelf zien wat het totaalbedrag wordt.

 

 

* Een printboek is een opgemaakt digitaal bestand. Het kan door de opdrachtgever zelf worden geprint en ingebonden.

** Prijzen zijn altijd maatwerk, in overleg met de opdrachtgever en kijkend naar de wensen en het beschikbare budget. Zie hier meer rekenvoorbeelden.